Forår – enderne mødes.

Mange måneders forberedelse, research og arbejde begynder at vise resultater. Vi har haft svært ved at sætte hak ved noget på to do listen længe, men nu er enderne ved at nå sammen – og det lysner i vejret – og på to do listen.

Targabøjlens lange rejse endte heldigvis godt. Nu sidder den, stor og stærk på agterdækket, med forlænget agterpulpit, taljesystem til gummibåden, projektører mod stævnen og agterud og rør til diverse antenner. Johnny har trukket en million kabler fra kortbordet, ud gennem bagerste stuverum og op til alle de nye antenner på targabøjlen. I denne uge kom vores solceller så endelig på plads – og det ser faktisk ok ud!

Solcellerne har indtil videre genereret 12 KWh til os, så det lover rigtigt godt.

Vi har fået opmålt og bestilt nye hynder til sofaer og stole i salonen, de kommer snart, sammen med nye hynder til cockpittet – det er perfekt timing! Foråret er på vej, Johnny har fjernet øjenbæen – presenningen og nu er der igen dejlig udsigt og plads til masser af timer med kaffekoppen på dækket. Med kæmpe hjælp fra min søde veninde har vi ny hjemmesyede slingregrej til alle køjer- så ingen falder ud af køjerne undervejs.

Vi har fået lavet et bovspryd så vores nye gennakker kan komme langt nok ud i stævnen. Her til aften har vi rykket Enterprise over til pladsen ved mastekranen her i Ishøj havn, så vognmanden i morgen tidlig kan løfte masten af. Den skal gennemgåes af riggeren, vi skal have monteret skinne til spilerbom og beslag til cutterstag og faldleder til genakker. Sidst men ikke mindst skal der monteres kørerskinne til det nye rullesejl i vores spliternye og såååå flotte rullebom! Vi kan slet ikke vente med at se resultatet.

Det betyder at vi meget snart er klar til at få de nye sejl fra Elvstrøm på!

Vi glæder os til foråret, og håber på at få tid til et par sejlture i ny og næ – vi har måtte udsætte at komme på land – så det bliver til maj, så måske bliver det til test af alt det nye rig og sejl i påskedagene. Hold øje med os derude på vandet – det er den smukke blå skude der funkler i solen.

Desværre har foråret ikke fremtryllet gode nyheder fra Rom, hvor vi stadig og på 7. måned kæmper med diverse kontorer og myndigheder om de sidste dokumenter vi mangler fra købet af Enterprise – kombination af Italiensk ”effektivitet” og corona er virkelig en heftig cocktail…

Heldigvis er vi så optaget af vores mange projekter at det ind imellem kan komme i baggrunden – kommer tid kommer råd!

Johnny knokler, jeg tager kurser, korrespondere med firmaer, gaster og diverse myndigheder der skal kontaktes – kørekort, visum, forsikringer, reservedele og samarbejdspartnere. Vi har været så utrolig velsignede at der er flere der har lyst til at støtte vores projekt, og vi laver forskellige videoguides og fotos, som forhåbentlig kan inspirere andre til at udleve deres drøm. Det med at lave, og redigere videoer er Henriettes opgave – der er udviklingspotientiale, men sjovt er det!

Trods en travl hverdag, er vi så glade og taknemmelige over de mange mennesker der viser interesse for vores eventyr! Vores søde gaster der besøger os, tager kurser sammen med mig, tilbyder deres hjælp og i det hele taget deler vores forventning og begejstring. Alle de mennesker der følger os på de sociale medier, gider at læse vores opslag og interviews med os, og fremmede mennesker der sødt kigger forbi på kajen bare for at sige at vi er seje. Alle de mange sejlere og langturssejlere der i forskellige grupper og medier rundhåndet deler deres erfaringer med os -så vi ikke selv skal opfinde den dybe tallerken på alle områder – det er virkelig viden der er guld værd!

I øjeblikket- og formodentligt indtil afgang, lever vores skønne venner og familie med at vi ikke er særligt selskabelige – i hvert fald ikke så tit, eller så længe ad gangen. Enten har vi travlt, eller også er vi ret trætte.. Vi er meget taknemmelige for at ingen har opgivet os endnu (tror vi da ☺ ) Og håber at de alle bliver ved med at komme forbi, invitere og insistere på at se os!   I 130 dage endnu!

130 dage til afgang! Det er pludselig meget tæt på! Og både meget fantastisk og meget skræmmende!

Leave a Reply